Cyklen med i toget

Cyklen_med_i_toget2

Gratis cykel udenfor myldretid

Arriva tilbyder, at en passager gratis kan medtage én cykel i Arrivas tog, uden for myldretiden og hvis pladsen tillader det.

Du skal ikke have billet til din gratis cykel.

Betaling for cykel i myldretid

I myldretiden skal du betale almindelig cykeltakst for at medbringe din cykel i Arrivas tog.

Myldretid:  
Mandag - Torsdag Kl. 6.00-9.00 og kl. 15.00-17.00
Fredag Kl. 6.00-9.00 og kl. 12.00-17.00
Lørdag Kl. 11.00-15.00
Søn- og helligdage Kl. 15.00-19.00

Foretages en del af rejsen i myldretiden, skal du have gyldig billet til den del af rejsen, der foretages indenfor myldretiden.

Cyklen med i toget

I alle Arrivas tog er der specielle cykelområder. Det er ikke tilladt at stille cykler andre steder end i de afmærkede områder.

Du kan købe billet eller klippekort til din cykel på alle stationer. Cykelklippekort og billetter fra DSB er også gyldige i Arrivas tog.

Hvornår må cyklen medtages?

Hvis der er plads, kan du have din cykel med i alle Arrivas tog. Der er begrænset plads til cykler i toget, og det er Arrivas personale, der kan afgøre, om der er plads til din cykel i det aktuelle tog.

Arriva kan desværre ikke garantere, at du kan have din cykel med toget. I myldretiden er der ofte rigtig mange passagerer med vore tog, og passagerer uden cykler har fortrinsret til pladsen. Har du betalt for cyklen og ikke kan få den med i toget, refunderes beløbet hos Arriva ved omgående henvendelse til salgsstedet på stationen eller til Arriva Kundecenter tlf. 70 27 74 82 (70ARRIVA).

Hvilke cykler må medtages?

Almindelige tohjulede cykler kan tages med i toget. Tandemcykler kan også medbringes. For at spare plads må der ikke være bagage på cyklen i toget. Bemærk, at tandemcykler takseres som to cykler. Christianiacykler, ladcykler eller cykelanhængere omfattes desværre ikke af cykelordningen og må derfor ikke medtages. Sammenklappede og med afmonterede hjul kan cykelanhængere medtages som håndbagage. Det samme gælder sammenklappede cykler i emballage, hvis de blot ikke fylder mere end 100x60x30 cm. Cyklen må ikke kunne tilsmudse øvrige passagerer.

Handicapcykler

Der er særlige regler for handicapcykler, som belyses på siden Handicapservice.

På- og aflæsning af cykler

Du skal selv sørge for at få cyklen ind og ud af toget. Cyklen medtages altid på eget ansvar og på egen risiko. Vi anmoder om, at du respekterer gangarealer og andre passagerer, når du har din cykel med i toget.

Børnecykler

Hvis en børnecykel ikke overskrider målene (100 x 60 x 30 cm), betragtes den som håndbagage og en betalende passager kan gratis tage den med i toget. Børn, der rejser alene med en cykel, som overskrider målene for håndbagage, skal betale almindelig cykeltakst for cyklen. En voksen med cykelbillet kan tage to børn under 12 år og deres cykler med gratis.

Handicapcykler

Handicapcykler, der ikke overskrider 80 cm i bredden og ikke har hjælpemotor, kan medtages på lige fod med almindelige cykler. Passageren skal selv sørge for af- og pålæsning af cyklen.

Hvad koster det?

Der findes både enkeltbilletter og klippekort til din cykel. Begge typer kan købes både i det betjente billetsalg og i billetautomaterne. Cykelbilletter og klippekort købt hos DSB gælder også i Arrivas tog. Der gælder de samme takstzoneregler for din cykel, som der gør for dig. Rejser du uden gyldig billet til dig selv, vil du få du en kontrolafgift på 750 kr. Har du ikke gyldig billet til din cykel, når du rejser i myldretiden, vil du få du en kontrolafgift på 100 kr.

Cykelparkering

På de fleste Arriva stationer er der cykelparkering, og på flere er der også aflåste og overdækkede cykelparkeringspladser. Mod et mindre beløb får du adgang til at parkere din cykel tørt og sikkert på stationen. Læs mere her: http://www.mitarriva.dk/cykel/aflast-cykelparkering

Der skal tages forbehold for ændringer i ovennævnte.

 

235x163 rubrik-til-mitarriva

frontpage fribilletter