Midttrafik og Arriva fortsætter samarbejdet (2012)

img 4361 1

Mixtur har nået endestationen, men Midttrafik og Arriva Danmark har underskrevet en ny samarbejdsaftale og vil fortsat skabe sammenhængende rejser mellem Herning og Aarhus.

Trafikselskabet Midttrafik og togselskabet Arriva fortsætter samarbejdet i de kommende år, selv om projektet Mixtur er nået til vejs ende. Målet er at skabe tæt sammenhæng mellem Midttrafiks busser og Arrivas tog på strækningen mellem Herning og Aarhus.

»Det er helt centralt for kunderne, at bus og tog hænger sammen, og derfor vil vi naturligvis fortsætte samarbejdet med Arriva, så kunderne fortsat kan komme hurtigst muligt frem, når de benytter den kollektive trafik,« siger direktør Jens Erik Sørensen fra Midttrafik.

Mixtur har sat kunden i centrum, og det har resulteret i flere nye tiltag, der ikke tidligere har været set i den kollektive trafik. Midttrafik og Arriva har skabt en fælles rejsegaranti, et fælles kundeinformationscenter og samarbejdet om at få bus- og togkøreplaner til at passe sammen er intensiveret, så ventetiden på stationerne bliver så kort som muligt.

»Vi har haft utrolig stor glæde af det tætte samarbejde med Midttrafik, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet i de kommende år. Mixtur har været en succes på flere områder, og det er især glædeligt, at vi både har fået flere kunder, og at kundetilfredsheden er steget,« siger togdirektør Ivan Skødt Andersen fra Arriva Danmark.

En spørgeskemaundersøgelse – foretaget af Epinion blandt næsten 2500 kunder på strækningen mellem Herning og Aarhus – viser, at 54 procent af kunderne i marts 2012 var tilfredse eller meget tilfredse med at rejse med den kollektive trafik, når de skal skifte mellem to transportmidler, mod 50 procent i 2011.

Opgørelsen over passagertal viser, at Midttrafik har fået 6 procent flere kunder i busserne, mens Arriva fra 1. kvartal 2010 til 1. kvartal 2012 har fået 12 procent flere kunder i togene mellem Herning og Aarhus.